Belgrád Open 2023 versenybeszámoló

Szerző: BSZDSE Közzétéve:

Október 14-15-ei hétvégén több tagunk is nekiindult Szerbiának, hogy részt vegyen a Belgrad Openen. Legtöbben a főversenyen indultak el, de Ricsi még a Pro100-on is részt vett, 39 játékossal karöltve. Pénteken már elkezdődött az egyenes kieséses rendszerben megtartott Pro100 kategória, valamint a „doubles” is. Utóbbiban három magyar páros indult, a mi egyesületünkből Illyés Zoltán – Kovács Zoltán és Horváth Máté – Máté Richárd párosok. Sajnos nem jött ki egyikünknek se a lépés, hamar kiestünk, viszont Ricsi továbbjutott a legjobb négy közé egyéniben, így ő vasárnap onnan folytathatta.


Szombaton kezdődött a főverseny, amin 5 tagunk képviselte az egyesületet, név szerint Horváth Máté, Illyés Zoltán, Kokas Martin, Kovács Zoltán és Máté Richárd. Összesen 112 fő nevezett. Szerbián kívül főleg a környező országokból, Észak-Macedóniából, Horvátországból, Bulgáriából, Montenegróból érkeztek játékosok, de jöttek Ciprusból és Dániából is. Svájci rendszer volt, 6 forduló után az első 16 jutott tovább, majd ők egyenes kiesésben folytatták. 7 pontos meccseket játszottunk órával, majd a legjobb 16 között 9 pontosakat.


Vasárnap folytatódott a Pro100 kategória és a főverseny. Ricsi megnyerte az első meccsét így a döntőbe jutott, ahol a dán Lars Nielsennel játszott 11 nyert pontig. Sajnos kikapott, de a második helyezés is csodálatos. Gratulálunk!
A főversenyen Illyés Zoli jutott be a 16 közé, akinek az első ellenfele a bolgár Jordan Panev volt. 9 pontos meccsen 9-2-re nyert, majd Mike Lászlóval találkozott a legjobb nyolc között, ahol kikapott.

A remek hangulatú versenyen értékes tapasztalatokat szereztek egyesületünk tagjai, ahol tovább épült az eddig is meglévő jó egyesületi légkör. Elnökünk és alelnökünk révén a nemzetközi kapcsolatokban is értékes megbeszélésekre került sor.

Gratulálunk minden résztvevőnek, reméljük a követlező versenyre is sok egyesületi taggal közösen vehetünk részt.


0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük